Økonomer advarer Hellas

En restrukturering av grekernes utenlandsgjeld vil være en oppskrift på katastrofe, mener styremedlem Jürgen Stark i Den europeiske sentralbanken (ECB).

Politikk

- Det er en illusjon å tenke at en restrukturering av gjelden, en hårklipp eller hva som helst vil kunne bidra til å løse problemene som dette landet står overfor, sa Stark da han onsdag deltok på en rundebordskonferanse i Lagonissi utenfor Aten.- Gjeldsrestrukturering er en oppskrift på katastrofe, fortsatte han.Stark mener at det å slette gjeld eller endre betingelsene på utenlandsgjelden vil undergrave sikkerheten på greske statsobligasjoner på en slik måte at greske banker blir «feid vekk» ettersom de trenger obligasjonene til å ta opp lån fra ECB.Under den samme konferansen uttalte en representant for Det internasjonale pengefondet (IMF) at Hellas må øke takten på de strukturelle reformene hvis ikke forsøket på å gjenreise landets økonomi skal «spore av».- Det er meget viktig at det skjer en betydelig opptrapping av restruktureringsreformene i offentlig sektor, sa Poul Thomsen, som leder IMFs kontor i Hellas.

Nyheter
Næringsliv