Spanske ungdommer har de to siste ukene slått leir i sentrum av Madrid og arrangert daglige protester mot det de mener er udugelige politikere og hardere levekår. Søndag møtte igjen tusenvis av demonstranter fram, både for å vise sin motstand mot budsjettkutt og arbeidsløshet, og for å bestemme om teltleiren på plassen Puerta del Sol skal bli stående eller tas ned.Samtidig møtte cirka 1.000 demonstranter, for det meste ungdom, opp ved Bastillen i Paris. Inspirert av spansk ungdom forsøker de å få i gang en lignende protestbølge i den franske hovedstaden.Demonstrasjonene i Spania har de siste dagene også spredt seg til Hellas, der tusener av mennesker har samlet seg i sentrum av Aten flere dager på rad. Det er første gang at det arrangeres demonstrasjoner mot krisetiltakene i Hellas uten av fagbevegelsen og politiske partier er involvert.Søndag kveld møtte om lag 20.000 grekere fram på Syntagma-plassen foran nasjonalforsamlingen etter å ha fulgt oppfordringer på sosiale medier som Facebook og Twitter.- Jeg er her for å si at jeg har fått nok. Det er ikke riktig at vi er nødt til å betale for politikernes feil, sier Vivi Villa (34), som likevel innrømmer at protesten neppe vil endre noe.- Men da har vi i det minste gitt dem beskjed om at vi ikke er enige, sier hun.