Strauss-Kahn innlosjert på Manhattan

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble fredag satt i husarrest i en bygning på nedre Manhattan.

Direktør i IMF, Dominique Strauss-Kahn i midten med den østeriske finansministeren, Josef Proell, til venstre og den østeriske sentralbanksjefen, Ewald Nowotny, til høyre - Foto: AP
Politikk

Bygningen ligger i enden av Broadway, ikke langt fra stedet hvor World Trade Center sto før terrorangrepet i 2001.Her vil Strauss-Kahn bli passet på av væpnede vakter. Han må gå med elektronisk fotlenke, og selve bygget vil bli konstant overvåket.Hvor lenge han blir værende på denne adressen, er imidlertid usikkert. En kilde i politiet sier til nyhetsbyrået Reuters at det jobbes med å finne en annen bolig hvor han kan oppholde seg på permanent basis.62 år gamle Strauss-Kahn, som inntil nylig var en het kandidat til å bli Frankrikes neste president, er siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse etter angivelig å ha overfalt en stuepike på et luksushotell i New York forrige helg.Han har betalt 1 million dollar i kausjon og stilt med garantier på ytterligere 5 millioner dollar for å bli løslatt fra varetekt. I tillegg har han gått med på å betale lønna til vaktene som skal hindre at han rømmer til utlandet.Opprinnelig var det meningen at han skulle plasseres i en leilighet i fasjonable Bristol Plaza øst for Central Park. Men denne planen gikk fredag i vasken, angivelig fordi naboene klaget på alle journalistene som strømmet til stedet.

Nyheter
Næringsliv