Kongen sier også at det ikke finnes kompromitterende bilder av ham fra slike situasjoner.- Det kan faktisk ikke finnes. Og dessuten er det vanskelig å kommentere noe som man ikke har sett og som ingen andre har sett heller, sa kong Carl Gustaf i et intervju med nyhetsbyrået TT mandag.Svenske medier har jaktet på svar fra kongen etter at en venn av ham, Anders Lettström, innrømmet å ha hatt kontakt med kriminelle for å kjøpe bilder som angivelig viser kongen i festlig lag.Kong Carl Gustaf har vært i hardt vær siden en bokutgivelse i fjor høst, der det ble hevdet at kongen vanket på strippeklubber og har vært utro.I boken «Den motvillige monarken» hevdes det blant annet at kongen besøkte en klubb i USA i 1996 og en i Bratislava i 2008. Nå sier han at han ikke vet hvorfor en rekke personer påstår de har sett ham på disse stedene.- Det er vel dessverre mange mennesker som besøker disse klubbene, og som ikke alltid har mulighet til å holde rede på hvem som er der og ikke er der.Kongen avviser videre at han har satt seg selv i situasjoner som kan gjøre ham utsatt for utpressing.I Sverige har de påståtte avsløringene om kongen ført til debatt om monarkiets framtid og hvorvidt kongen bør overlate tronen til kronprinsesse Victoria. (©NTB)