Tiden i ferd med å renne ut for Hellas

EU er i ferd med å miste tålmodigheten med Hellas, der politikerne ikke greier å bli enige om hvilke grep som må gjøres for å få økonomien på rett kjøl.

Den greske statsministeren George Papandreou - AP Photo / Thanassis Stavrakis
Politikk
Greske opposisjonspartier nekter plent å bli med på tiltakene som den sosialdemokratiske regjeringen mener må gjennomføres for å få utbetalt mer av kriselånet fra EU og IMF. Fredag brøt forhandlingene sammen, selv om landet nærmest har fått kniven på strupen av EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).- Vi forventer at forsøket på å oppnå en bred politisk enighet for å støtte programmet til EU og IMF, vil fortsette. En avtale må komme snart. Tiden renner ut, sa EUs økonomikommissær Olli Rehn i en kunngjøring fredag kveld.- Det er svært viktig for bedringen av gresk økonomi at alle greske partier, også opposisjonspartiene, inntar en konstruktiv holdning og støtter EU-IMF-programmet og gjennomføringen av det, sier Rehn, som føyer til at utfordringen er så stor at det er en test for hele det greske samfunnet, både politiske partier og innbyggerne.Men etter et møte mellom flere av regjeringens ministre og opposisjonen fredag, så politikerne ikke ut til å være nærmere en løsning.- Vi er ikke enige i en politikk som dreper økonomien og ødelegger samfunnet, sa Antonis Samaras, lederen for det konservative opposisjonspartiet Nea Demokratia, etter det fem timer lange møtet. Partiet motsetter seg sosialistenes forslag om skatteøkninger og vil i stedet ha skattekutt for å få fart på økonomien.(©NTB)