De politiske og økonomiske reformene i Egypt går sakte, og militærrådet som styrer landet bremser arbeidet med å stille korrupsjonsanklagede tjenestemenn for retten, mener aktivistene.Nå truer de med å starte «en andre revolusjon» og via sosiale nettsteder som Facebook kalles det sammen til massedemonstrasjon på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo fredag.Egypts fungerende statsminister Essam Sharaf har ikke kommentert den varslede demonstrasjonen, men oppfordret onsdag i en fjernsynstale alle egyptere til å gi regjeringen en sjanse til å etterkomme kravene.- Det er vanskelig, for ikke å si umulig for oss å etterkomme kravene fra alle. Problemet er ikke bare økonomisk, mye av det avhenger også av institusjonelle og administrative reformer, sa Sharaf.- Jeg håper at dere samarbeider med oss og gir oss tid til å møte kravene på en måte som er rettferdig for alle, la han til. (©NTB)