Børsene falt på Wall Street

Da skuffende sysselsettingstall tikket inn fredag ettermiddag fantes det ikke håp for New York-børsene, som avsluttet fredagen med fall.

Illustrasjonsfoto AP Photo/Richard Drew
Politikk

Sysselsettingstallene, også kjent som Non-farm Payrolls, føyde seg inn i rekken over skuffende makrotall og et signal om at veksten går saktere. Wall Street klarte ikke å bevare optimismen og falt for femte uken på rad.Dow Jones endte ned 0,80 prosent til 12.151,26, mens teknologitunge Nasdaq falt hele 1,48 prosent til 2.732,78. S&P 500 endte på 1.300,16, ned 0,97 prosent.De amerikanske sysselsettingstallene viste at det forrige måned ble skapt kun 54.000 nye arbeidsplasser. På forhånd forventet analytikerne i snitt at det skulle bli skapt 150-160.000 arbeidsplasser.- Dette var svakt. Vi ser at de lange amerikanske statsrentene allerede har falt en god del etter nyheten, sier makroøkonom i DnB NOR Markets Anders Grøn Skjelsrud til HegnarOnline.- Disse tallene føyer seg inn i rekken av skuffende makrotall vi har fått den siste tiden. Vi kan trygt si at oppsvinget er dempet og farten har avtatt noe, fortsetter Grøn Skjelsrud.Sjef for fondsforvaltningsselskapet, Pimco, Mohamed El-Erian, beskrev rapporten som nedslående overfor Bloomberg News.- Dette er en nedslående og urovekkende rapport, som burde få beslutningstagerne til å innse at USA står overfor en sysselsettingskrise, sa El-Erian.Procter and Gamble falt 0,9 prosent, det samme gjorde Kraft. Walmart og Schlumberger var blant de få selskapene som steg fredag og endte opp 0,2 og 0,9 prosent.Det ble omsatt 1,0 milliarder aksjer på New York Stock Exchange, og 1,9 milliarder aksjer på Nasdaq.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Næringsliv