FN-kommisjon vil legalisere cannabis

En FN-kommisjon ledet av Kofi Annan sier at den globale krigen mot narkotika har vært en fiasko. Med seg har han både Richard Branson og Thorvald Stoltenberg.

Richard Branson - Foto: Scanpix
Politikk

Kommisjonen, med en rekke tidligere internasjonale politikere som medlemmer, blant dem også Norges tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg, oppfordrer til en ny internasjonalt holdning til narkotika og narkotikamisbruk. Den må erstatte dagens kriminalisering og fengsling av misbrukere, mener kommisjonen.FN-gruppen foreslår at regjeringer må eksperimentere med lovlig regulering av narkotika, særlig når det gjelder cannabis, i praksis hasj og marihuana. Men kommisjonen foreslår også at myndighetene prøver nye modeller for avkriminalisering og lovregulering.Ifølge kommisjonen viser erfaring at avkriminalisering ikke øker narkotikamisbruket vesentlig.Blant de 19 medlemmene av kommisjonen er Hellas' nåværende statsminister Giorgos Papandreou, den britiske forretningsmannen Richard Branson og USAs tidligere utenriksminister George Shultz.Mexico, der 37.000 mennesker er drept i krigen mot narkotikabandene siden 2006, reagerer sterkt imot kommisjonens anbefalinger og sier de ikke vil styrke sikkerheten i landet. (©NTB)

Nyheter
Politikk