Forlangte 1,5 millioner for å bygge bru

Nord-Fron kommune ba Forsvaret om hjelp til å bygge ny bro da flommen sist helg startet ødeleggelsene i distriktet. Men kommunen takket nei til hjelpen da prisen på få dager økte fra 35.000 kroner til 1,5 millioner.

Gudbrandsdalslågen går flomstor og dekker store deler av dalbunnen like sør for Kvam sentrum lørdag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Politikk

Ingeniørsoldatene skulle bygge en midlertidig bru over et ras som hadde delt kommunen i to. Broen kunne kommunen låne gratis inntil en ny vei var på plass, skriver Dagbladet.Men da soldatene var på vei til området onsdag, fikk de beskjed om å snu etter at kommunen hadde fått det offisielle prisoverslaget som hadde økt fra 35.000 kroner til 1,5 millioner kroner.- Det er prisen vi til slutt ble forespeilet. Og da er det klart at vi måtte revurdere opp mot andre tiltak, sier ordfører Tove Haugli.Ingeniørsoldatene på Rena leir hadde sett fram til å kunne hjelpe, og stiller seg uforstående til prislappen fra Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).- Faktisk tok vi litt i da vi sa 35.000 kroner, for at kommunen ikke skulle føle seg lurt om noe uforutsett skjedde. Trolig ville det kostet mindre, sier fagsjefen for Forsvarets ingeniørvirksomhet, oberst Arild Norstad.Han er veldig forundret over prisen kommunen fikk, og understreker at de overhodet ikke skulle ha noen fortjeneste på oppdraget.FOH mener sjokkprisen kommunen ble forspeilet må bero på en misforståelse. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv