Fortsatt stor støtte for svensk monarki

Oppslutningen om det svenske monarkiet har gått tilbake etter intervjuet som kong Carl Gustaf ga på mandag, men er fortsatt betydelig, viser en meningsmåling.

Det svenske kongeparet , kong Carl Gustav og dronning Silvia - Foto: Scanpix
Politikk

Meningsmålingsinstituttet Sifo intervjuet 1.500 personer før intervjuet. 72 prosent av de spurte sa da at de ønsket fortsatt monarki i Sverige. I en ny måling etter intervjuet er oppslutningen om kongehuset sunket til 68 prosent, ifølge svenske medier torsdag.- Den nye målingen viser et fall. Det er ikke et kjempestort ras, men det er likevel en betydningsfull forandring, sier Toivo Sjörén i Sifo til Dagens Nyheters nettavis DN.se.Sifo har siden 1970-tallet regelmessig undersøkt svenskenes holdninger til monarkiet. Støtten har ligget rundt 65 prosent, og støtten både før og etter intervjuet er derfor historisk høy, sier Sjörén.Den mest populære i det svenske kongehuset er kronprinsesse Victoria. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv