Lomheim: Nok med én norsk-karakter

Tidligere direktør i Språkrådet, Sylfest Lomheim, mener det holder med én samlet karakter i norsk for både nynorsk og bokmål.

Foto: Scanpix
Politikk

- Norsk er ett fag, og dermed bør ikke elevene få to karakterer, slik det er i dag, sier språkviter og nynorskforkjemper Lomheim til Aftenposten.Han tror elevene vil få bedre kunnskap ved å få kun én norsk-karakter, men det krever at norsklærerne klarer å motivere elevene til å lære begge språkformer.Utspillet kommer samtidig som et gryende opprør mot nynorsk og den tvungne sidemålsstilen hittil har samlet underskrifter fra 600 norsklærere ved 93 skoler mot sidemålsstilen og mot karakterer i sidemål.Leder i Noregs Mållag, Håvard B. Øvregård, er uenig både med Lomheim og de opprørske norsklærerne.- Mållaget er overbevist om at det er viktig med karakterer både i hovedmål og sidemål, fordi karakterer er styrende for undervisningen og nødvendig for å sikre at god undervisning i begge målformene blir prioritert, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv