Viser "billig" laks i Polen

Eksportutvalget for fisk (EFF) vil forhindre at stigende laksepriser gjør at polakker sparer laksemiddager til større anledninger.

Laks fra Norge i Continente Colombo supermarked i Lisboa i Portugal. Fiskedisk Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Politikk

I samarbeid med polske kokker og med kalkulasjon fra Carrefour er det utviklet tre retter med laks til prisen av 40, 60 eller 100 kroner, melder Eksportutvalget for fisk (EFF)."Small, great filet", er mottoet bak kampanjen der forbrukeren kan velge mellom tre ulike oppskrifter i de tre ulike prisnivåene.- Med dette ønsker vi å få frem budskapet "selv en liten porsjon norsk laks gjør måltidet uforglemmelig", sier EFFs utsending i Tyskland og Polen, Kristin Pettersen.Polen utgjør det 3. største markedet for lakseeksport fra Norge. Bare hittil i år har Norge eksportert 32.278 tonn laks til Polen.

Nyheter
Børs