Advarer mot rådyrt vinter-OL

Grådige kontraktører og slurvete ledelse vil gjøre vinter-OL i Sotsji til historiens dyreste, hevder russisk regjeringsrepresentant.

Olympiske Lekers logo - Foto: Scanpix

Sergej Pavlenko, lederen for Russlands byrå for finans- og budsjettstyring, sier at sluttsummen for Sotsji-OL vil komme på mellom 13 og 18 milliarder norske kroner. Storparten av dette skal betales av landets skattebetalere.I snitt har all utbygging av infrastruktur og anlegg til nå blitt overskredet med 40 prosent av det som det var planlagt å koste.OL-ledelsen mangler den fullstendige oversikten, sier Pavlenko.- Ingenting er blitt holdt under oppsikt av noen, mener rubelbyråkraten.I Kreml håper man at lekene kan gjøre Sotsji til en vinterby av verdensklasse for flere år framover.Nagano-OL i 1998 skal ha kostet 12 milliarder kroner. Det er det dyreste vinter-OL fram til i dag.Til sammenligning kostet OL i Vancouver i fjor i overkant av 10 milliarder norske kroner. (©NTB)