Ambulansepersonell ble skutt på ved Utøya

Ambulansepersonellet som kom til kaia i Utvika for å hjelpe ungdommene som kom svømmende fra Utøya, ble selv skutt mot.

Terror-siktede Anders Behring Breivik fotografert i en politibil på vei fra retten til politihuset mandag 25.7. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen / SCANPIX
Politikk
Inger Lise Hallgren, avdelingssjef for prehospitale tjenester i helseforetaket Vestre Viken, sier til NRK at mannskapene ble skutt mot. To ambulansearbeidere og en lege fikk klarering fra politiet til å ta seg til kaia hvor båtene pleier å gå ut til øya.- De som kom ned da hadde fått beskjed av politiet at det var sikkert. Og så har det antakeligvis da skjedd noe i mellomtiden som gjorde at de ble skutt mot, sier hun.Utvika ligger rundt 600 meter fra Utøya, og Anders Behring Breivik hadde våpen med den rekkevidden. Etter rundt åtte minutter ble de beordret vekk. Ingen av dem ble truffet.- Jeg tror at man må forvente dette, da det var en uoversiktlig situasjon, sier Hallgren.Politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt sier hun ikke kjenner til hendelsen, men at alle slike vurderinger skal tas med i evalueringen av politiets arbeid. (©NTB)