Amy Winehouse ble funnet død

Den britiske sangerinnen Amy Winehouse er funnet død i sitt hjem i London, opplyser Sky News.

Foto: Scanpix

Britisk politi har bekreftet dødsfallet ifølge avisen. Det var ambulansepersonell som kontaktet politiet like før klokken 17 norsk tid.Tjenestemennene fant liket av en 27 år gammel kvinne som ble erklært død på stedet, står det i en uttalelse fra politiet. Dødsårsaken er foreløpig uviss og vil bli etterforsket.- Vi er svært triste over bortfallet av en så talentfull musiker, artist og underholder. Våre bønner går til Amys familie, venner og fans i denne vanskelige tiden, står det i uttalelsen til plateselskapet Universal.Amy Winehouse (27) slo gjennom for alvor i 2006 med låten «Rehab». Der synger hun om hvordan hun sa «nei» da alle sa hun burde legge seg inn til rusavvenning.Selv har hun vært på rusavvenning flere ganger. I juni skrev hun seg ut fra en klinikk i London hvor hun fikk hjelp for sine alkoholproblemer.Hun skulle ifølge talspersoner fortsette å jobbe mot edruelighet - og ønsket å følge et opplegg som var tilrettelagt for henne, også utenfor klinikkens vegger.Winehouse ble født den 14. september 1983 i en familie med flere jazzmusikere. Hun ble oppdater av soulsangeren Tyles James da hun var 16 år gammel, og i 2003 debuterte hun med sitt første album «Frank».I 2007 vant hun en Brit Award for beste kvinnelige, britiske sanger, og i 2008 fikk hun intet mindre enn fem amerikanske Grammy-priser. Hun ble da kåret til beste nye artist, årets sang og årets innspilling. (©NTB)