Beatles-bilder solgt for millioner

En samling svarthvittbilder av The Beatles ble torsdag solgt for nærmere 2 millioner kroner under en auksjon i New York.

The Beatles i 1964. Foto: Mike Mitchell/AP Photo

Bildene ble tatt av Mike Mitchell under det britiske bandets første besøk i USA i 1964.The Beatles spilte i New York og Baltimore, og den da 18 år gamle Mitchell fulgte dem både før, under og etter konsertene.Lite ante den unge mannen da om hvilken verdi bildene skulle få, og heller ikke senere falt det ham inn at de kunne være verdt millioner.Venner overtalte ham imidlertid til å auksjonere bort de rundt 50 bildene, og auksjonshuset Christie's så også verdien av dem.Christie's anslo at fotosamlingen ville kunne innbringe drøyt 500.000 kroner, men budene haglet og da auksjonen var over hadde bildene innkassert nærmere 2 millioner kroner.Et bilde av de fire unge Beatles-medlemmene John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr, tatt under en pressekonferanse, gikk for hele 370.000 kroner, mens det «billigste» bildet i samlingen innbrakte 4.400 kroner.Lederen for Christie's avdeling for ikoniske samlinger, Cathy Elkies, lovpriste før auksjonen bildenes intime og nærgående kvalitet.Hun betegnet auksjonen som en enestående suksess. (©NTB)