Berlusconi-alliert pågrepet for korrupsjon

Italiensk politi har pågrepet en parlamentariker fra statsminister Silvio Berlusconis parti, anklaget for korrupsjon.

Silvio Berlusconi - Foto: Scanpix

Et flertall i den italienske nasjonalforsamlingen opphevet onsdag immuniteten til Alfonso Papa, som er folkevalgt parlamentariker i regjeringspartiet PDL.Papa er anklaget for korrupsjon og skal ha forsynt forretningsfolk under politietterforskning med hemmeligstemplet informasjon. Dette skjedde angivelig i bytte mot gaver i form av kostbare smykker og opphold på luksushotell.Brøt rekkeneSelv hevder Papa å være et uskyldig offer og omtaler seg som en politisk fange. Han troppet selv opp hos politiet i Napoli onsdag. Der ble han pågrepet og varetektsfengslet.Påtalemakten utstedte arrestordre på Papa i juni, men kunne ikke pågripe ham før nasjonalforsamlingen hadde opphevet den parlamentariske immuniteten hans.Dette kunne først skje etter at Berlusconis koalisjonspartnere i partiet Lega Nord brøt rekkene og stemte mot regjeringen i saken.