Bioenergiselskap trues med tvangsmulkt

Fylkesmannen i Troms vil gi Bioenergy Norway tvangsmulkt på 250.000 kroner for å ha dumpet 100 tonn miljøfarlig avfall på en kai i Dåfjord i Karlsøy kommune.

Foto: Scanpix

Ifølge fylkesmiljøvernsjef Cathrine Henaug er det miljøgifter i avfallet, og det er fare for avrenning til sjøen, melder NRK.- Dette er alvorlig, sier fylkesmiljøvernsjefen.100 tonn med avfallstreflis ble en natt midt i mai dumpet på kaien i Dåfjord, ifølge nordlys.no. Etter klager fra naboer sendte Fylkesmannen i Troms et brev til Bioenergy Norway 6. juni med krav om at bedriften må fjerne avfallet.- Trevirket inneholder maling og impregnering og kan derfor ikke regnes som rent bioavfall, sier overingeniør Magne Nesse i miljøvernavdelingen til NTB.Selskapet har ikke fulgt oppfordringen om å ta bort avfallet og risikerer nå å måtte betale tvangsmulkten på en kvart million kroner dersom ikke avfallet fjernes innen 5. august klokken 17. I tillegg må dokumentasjon for at avfallet er levert til et godkjent mottak fremlegges innen 10. august, opplyser Fylkesmannen i Troms. (©NTB)