Børsrally i USA

Tunge aksjer som IBM og Coca-Cola skapte rally på Wall Street tirsdag kveld.

New York Stock Exchange - AP Photo/Richard Drew

Det ble en meget sterk børsdag i USA tirsdag. Dow Jones endte opp over 200 punkter (1,8 prosent) til 12.587,42, mens den bredere S&P 500-indeksen steg 1,6 prosent til 1.326,73. Teknologitunge Nasdaq klatret 2,1 prosent til 2.823,45.International Business Machines Corp. (IBM) steg over fem prosent etter å ha lagt frem bedre tall enn ventet for andre kvartal. Dermed var teknologisektoren den beste av de 10 S&P 500-gruppene.Coca-Cola steg 3,6 prosent på sine tall og på nyheten om at selskapet planlegger å kjøpe tilbake egne aksjer.Det ble påbegynt bygging av flere nye boliger enn ventet i juni. Ifølge det amerikanske handelsdepartementet økte antallet med 14,6 prosent til en årstakt på 629.000. Det var ventet en årstakt på 575.000. Nyheten sendte samtlige 12 byggeaksjer som inngår i S&P 500 oppover.Bank of America Corp. falt derimot 2,3 prosent etter å ha lagt frem sitt største kvartalsunderskudd noen sinne, melder Bloomberg.Markedene forsterket oppgangen da det ble kjent at president Barack Obama støtter en plan om kutt av føderal gjeld, noe som fører til optimisme om at lovgiverne vil komme frem til en avtale som kan hjelpe landet fra å bli nedgradert.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.