Breivik beskriver omfattende fluktplaner

Terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) har skissert omfattende fluktplaner i sitt manifest.

Anders Behring Breivik slik han fremstår i manifestet som ble oppdaget lørdag, dagen etter bomben i Oslo og drapene på Utøya. Foto: Faksimile fra manifestet / Scanpix

- Man skal gjøre alt i sin makt for å rømme, og deretter utføre henrettelser, har Breivik skrevet i sitt 1.500 siders lange manifest, ifølge Dagbladet.Han beskriver også fire nye terroroperasjoner, som skal ramme personer i Breiviks såkalte «kategori A-forrædere», altså politikere, sjefredaktører og andre med stor makt, og «kategori B-forrædere», som ifølge Breivik er «kulturmarxistiske og multikulturelle politikere».Breivik sitter nå i total isolasjon i Ila fengsel. Fengselsdirektør Knut Bjarkeid mener sikkerheten rundt Breivik er tilstrekkelig for å forhindre at den siktede rømmer.- Dette er ikke noe som gjelder bare ham. Vi er forberedt på at alle innsatte vil ønske å rømme, sier Bjarkeid. (©NTB)