Breivik rolig i avhør fredag

Terrorsiktede Anders Behring Breivik opptrer rolig i avhørene på politihuset fredag, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Terror-siktede Anders Behring Breivik fotografert i en politibil på vei fra retten til politihuset mandag 25.7. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen / SCANPIX
Politikk
Breivik (32) ble fredag morgen litt etter klokken 9 hentet fra Ila fengsel i Bærum, og kjørt til politihuset på Grønland i Oslo. Han ble kjørt i en Mercedes Geländewagen med svart plast foran vinduet.Avhøret fredag var en gjennomlesing av det 50 sider lange dokumentet som ble produsert etter at Breivik ble avhørt i sju timer lørdag og søndag. Han ble ikke stilt nye spørsmål i fredagens avhør.- Dette er ikke et klassisk avhør, men en gjennomgang og presiseringer av det han sa i det forrige avhøret. Alt skal gjennomgås og han skal konfronteres med det han tidligere har forklart, sa Kraby på pressekonferansen.Ifølge politiadvokaten samarbeider Breivik med politiet.- Hans væremåte har ikke endret seg. Han er påfallende rolig og forklarer seg mer enn villig, sa Kraby.Ifølge politiadvokaten stemmer det han forteller med de opplysningene politiet har.Politiet vil ikke si når og hvor neste avhør av terrorsiktede Anders Behring Breivik skal finne sted.- Vi gjør dette av sikkerhetsgrunner, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.