Cameron planlegger krisemøte

Parlamentet i London kan bli samlet til et krisemøte onsdag for å diskutere den voksende avlyttingsskandalen i britiske medier, sier statsminister David Cameron.

Toryenes leder David Cameron. Foto: Scanpix

- Det er kanskje riktig å ha et møte i Parlamentet onsdag, så jeg kan oppdatere Underhuset og svare på alle spørsmål som kan komme i dag eller i morgen, sa Cameron mandag.Statsministeren har allerede bestemt seg for å forkorte sin rundreise i Afrika for å håndtere telefonavlyttingsskandalen i Storbritannia. Flere av Camerons venner innen Murdoch-konsernet står i sentrum av skandalen.Svart søndagCameron forkorter Afrika-reisen fra fire til to dager og vil kun besøke Sør-Afrika og Nigeria, skriver den britiske avisen The Guardian. Han innstiller dermed de planlagte besøkene til Sudan og Rwanda og reiser hjem allerede tirsdag.Avgjørelsen ble kjent etter at Scotland Yard-sjefen Paul Stephenson søndag kveld kunngjorde at han går av.Stephenson trekker seg som følge av spekulasjoner rundt Scotland Yards forbindelser til News International. Tidligere på dagen ble Rebekah Brooks, tidligere toppsjef i Murdoch-selskapet News International, arrestert.