Cameron reiser hjem for å rydde opp i skandale

Statsminister David Cameron forkorter sin rundreise i Afrika for å håndtere telefonavlyttingsskandalen i Storbritannia.

Toryenes leder David Cameron. Foto: Scanpix

Flere av Camerons gode venner innen Murdoch-konsernet står i sentrum av skandalen.Cameron forkorter Afrika-reisen fra fire til to dager og vil kun besøke Sør-Afrika og Nigeria, melder den britiske avisen The Guardian.Avgjørelsen ble kjent etter at sjefen for London-politiet, sir Paul Stephenson, søndag kveld kunngjorde at han går av.Svart søndagStatsministeren innstiller dermed de planlagte besøkene til Sudan og Rwanda og reiser hjem allerede tirsdag.Stephenson kunngjorde søndag at han går av som følge av spekulasjoner om London-politiet Scotland Yards forbindelser til News International. Tidligere på dagen ble Rebekah Brooks, tidligere toppsjef i Murdoch-selskapet News International, arrestert.Dermed har avlyttingsskandalen i britiske medier rammet enda to høytstående personer i britisk offentlighet.