Dødsdømt rasist henrettet i Texas

En hvit rasist som drepte to mennesker fordi de så ut til å komme fra Midtøsten, ble onsdag henrettet i Texas.

Det amerikanske flagget. Foto: Scanpix

Mark Anthony Stroman innledet sitt eget hevntokt etter terrorangrepene mot USA i september 2001.Fire dager etter terrorangrepene skjøt og drepte han en pakistaner i Dallas. Offeret ble valgt ut fordi han ifølge Stroman så ut til å komme fra Midtøsten.Senere drepte Stroman en inder som arbeidet på en bensinstasjon i Mesquite av samme grunn, mens en mann fra Bangladesh overlevde etter å ha blitt truffet i hodet og mistet det ene øyet.Under rettssaken kom det fram at det utelukkende var ofrenes hudfarge som fikk Stroman til å plukke dem ut.Det kom også fram at Stroman, som hadde en lang kriminell fortid, tidligere tilhørte den beryktede rasistorganisasjonen Aryan Brotherhood.En domstol i Texas dømte 41-åringen til døden for drapene på de to asiatene, og onsdag ble han henrettet i et fengsel i Huntsville. (©NTB)