Egypts statsminister til sykehus

Egypts hardt pressede statsminister Essam Sharaf ble mandag kveld innlagt på sykehus, angivelig som følge av et plutselig blodtrykksfall.

Sikkerhetskilder bekrefter at Sharaf ble kjørt til Dar al-Fouad-sykehuset i Kairo og at tilstanden hans natt til tirsdag var stabil.En talsmann for regjeringen opplyser til det egyptiske nyhetsbyrået MENA at Sharaf gjennomgikk medisinske tester etter å ha forlatt kontoret mandag, «utslitt etter en slitsom dag».Essam Sharaf leder overgangsregjeringen som har styrt Egypt siden massedemonstrasjoner tvang president Hosni Mubaraks til å gå av i februar.Demokratiforkjempere har den siste tiden strømmet ut i gatene igjen med krav om fortgang i reformprosessen, og statsminister Sharaf har lovet å ommøblere regjeringen i et forsøk på å dempe misnøyen. (©NTB)