Én av tre banker er konkurs

Tall fra Société Générale viser at 13 av 40 banker får stryk når de legger på en større "hair cut" på statsobligasjonener, som inkluderer hold-til-forfall.

Harald Magnus Andreassen. Foto: Finansavisen.

Fredag viste resultatet av den europeiske stresstesten at 8 av 90 banker strøk. - Testen er for snill, mener en rekke økonmer, deriblant Société Générale.Nå har de kopiert testen, lagt til en større "hair cut" på statsobligasjonener, som inkluderer hold-til-forfall, og kommet frem til et langt verre tall, skriver Finansavisen.Société Générale kommer nemlig frem til at 13 av 40 banker stryker, og at de trenger 22 milliarder euro.- Tapene her er store. Et slikt scenario, der disse bankene trenger 173 milliarder kroner, er ille, men det er fortsatt håndterlig, sier sjeføkonom i First Securities Harald Magnus Andreassen til avisen.