- Ennå ingen avtale om gjeldstaket

Det er ennå ikke noe gjennombrudd i samtalene om sparetiltak for å unngå at USA misligholder sin statsgjeld, sier presidenten i Representantenes hus, John Boehner.

House Speaker John Boehner of Ohio talks about the break down of debt ceiling talks with the White House during a news conference on Capitol Hill in Washington on Friday, July 22, 2011. (AP Photo/Harry Hamburg)
Politikk
I en samtale med sine kolleger i det republikanske flertallet understreket han at ingen ønsker et mislighold, og han varslet at Republikanerne kan måtte finne seg i «ofre» for å få til avtale som gjør at gjeldstaket kan heves før 2. august.Han ba de republikanske kongressmedlemmene om å stå samlet. I forrige uke fikk de vedtatt en plan som knytter heving av gjeldstaket til dype kutt i budsjettet, et tak på statlige utgifter og et grunnlovstillegg om at statsbudsjettet må gå i balanse.Han kommenterte at planen ble nedstemt av demokratene i Senatet, og at republikanerne må konsentrere seg om hva de kan få til «som forsvarer landet» mot president Barack Obamas politikk.Boehners kom med sin kommentar samme dag som den demokratiske flertallslederen i Senatet, Harry Reid, og mindretallslederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skulle møte Obama for å drøfte en alternativ demokratisk plan. (©NTB)