Eurolandene enige om avtale for å redde Hellas

Lederne i eurolandene er blitt enige om en avtale for å løse den greske gjeldskrisen, ifølge EUs president Herman van Rompuy, som sier man har avverget en svært alvorlig situasjon.

Euro-skulpturen utenfor den Europeiske sentralbanken i Frankfurt - AP Photo/Michael Probst

Avtalen man torsdag ble enig om på eurolandenes krisemøte, inkluderer en ny hjelpepakke til Hellas på 109 milliarder euro, ifølge nyhetsbyrået DPA. Private banker skal i tillegg bidra med 50 milliarder euro.Totalt er det, i følge Bloomberg, snakk om en redningspakke på 159 milliarder euro, tilsvarende 1.240 milliarder kroner.Les mer om redningsplanen - Markedet og politikken har kommet sammen for å løse krisen, og vi har blitt enige om en svært troverdig pakke, sier EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso under en pressekonferanse torsdag kveld.- Vi senker rentene på lån og forlenger tilbakebetalingstiden, sier Barroso. Man har også blitt enige om å gjøre store endringer for å styrke EUs stabiliseringsfonds (EFSFs) fleksibilitet, fortsetter han.Like etter klokken 21 ble det kjent at regjerings- og statslederne i eurolandene og EUs institusjoner har vedtatt en avtale for å løse den greske gjeldskrisen, da Rompuy kunngjorde dette på sin Twitter-side.- Vi er klare for å implementere endringene som skal til, sier Hellas statsminister Giorgos Papandreou. (©NTB)