Fem fryktes døde i helikopterulykke i Hardanger

Tre er funnet døde og to andre fryktes omkomne etter at et helikopter fra Airlift havarerte på fjellet mellom Dalamot og Busete i Ullensvang kommune i Hordaland mandag kveld.

Foto: Scanpix
Politikk

- Det vi har fått opplyst, er at et av våre helikoptre har havarert i Ullensvang. Det var fem personer om bord, fire passasjerer og piloten. Alle er omkommet. En av Airlifts mest erfarne piloter mistet livet, sammen med fire passasjerer, sier talsmann for helikopterselskapet Airlift Gunnar Nordahl til NRK.Politiet kan tirsdag morgen ikke bekrefte at fem personer omkom. Så langt er tre funnet døde.- Vi har fått melding om at det var fem personer om bord, inkludert piloten, men har ikke fått dette endelig verifisert, opplyste politimester Geir Gudmundsen i Hordaland politidistrikt til NTB sent mandag kveld.EurocopterPiloten på helikopteret av typen Eurocopter AS350 B3 var tilknyttet Airlift-basen i Kinsarvik.- Det er sannsynligvis verdens mest brukte helikopter. Det er et solid, driftssikkert helikopter og populært blant alle som driver med helikoptertransport, forteller Airlift-talsmannen om helikoptertypen som styrtet i Hardanger.Airlift har i alt elleve helikoptre av typen som styrtet mandag. Før mandagens ulykke hadde åtte personer mistet livet i fire Airlift-ulykker siden 1996. Selskapet har i dag en flåte på 17 helikoptre og omkring 80 ansatte i Norge.

Nyheter
Politikk