Festivalmat-fiasko for Jamie Oliver

Kjendiskokken Jamie Oliver satset 500.000 pund på å erobre festival- og cateringmarkeet i England. Nå har han tapt to tredjedeler av investeringen.

Jamie Oliver: Foto: AP

Kjendiskokken Jamie Oliver er for utenom en fantastisk kokk også en kreativ gründer. Nå viser det seg imidlertid at ikke alle av forretningsideene hans seiler til topps.På under et år har Olivers "Fabulous Feasts", festivalmat- og cateringselskap, tapt hele 340.000 pund, skriver DailyMail.Det er nærmere to tredjedeler av de 500.000 pundene Oliver og forretningspartneren Nigel Harris investerte i selskapet ved oppstart.Den engelske nettavisen er likevel forsiktige med å forfordele skylden til Oliver selv. Han skal nemlig ha ansatt et par til å drive bedriften, og det er disse, Glen og Susue Chadwick, som skal ha mistet kontrollen over pengebruken i selskapet og ha blitt uvenner med de ansatte.Om ikke det er oppskriften på en god bolognese, er det nokså sikkert oppskriften på en fiasko.