Fransk gjeld øker etter redningspakke

På grunn av landets bidrag til Hellas' redningspakke vil Frankrikes gjeld øke med over 116 milliarder kroner de neste fire årene.

Frankrikes president, Nicolas Sarkozy - Foto: Scanpix

- Frankrikes bidrag som en indirekte følge av avtalen, kan anslås til 15 milliarder euro innen 2014, sa Frankrikes statsminister François Fillon fredag.Dagen etter at avtalen om en redningspakke for Hellas kom i havn mellom eurolandene, diskuterte Fillon utfallet med franske toppolitikere.- Redningspakken fører ikke til noen direkte økning av våre offentlige utgifter. De har en indirekte kostnad fordi vi vil ta del i garantier på lån fra Det europeiske stabilitetsfondet til Hellas, sa Fillon.Frankrikes statsgjeld lå på 12.790 milliarder kroner etter andre kvartal 2011. Det er rundt 84,5 prosent av landets bruttonasjonalprodukt.Landet har også slitt med budsjettunderskudd. Franske myndigheter har satt seg som mål å bringe sitt underskudd til under tre prosent av bruttonasjonalproduktet innen 2013. Fillon bedyret fredag dette målet. (©NTB)