Frp går frem og Ap tilbake

Frp går frem og Ap går tilbake. Høyre er størst i Norge. Det er tendensen i Sentios måling utført for Sunnmørsposten.

Nestlederen i næringskomiteen, Harald T. Nesvik (Frp). Foto: Scanpix
Politikk

Fremskrittspartiet går fram med 3,4 prosentpoeng på en meningsmåling Sentio har utført for Sunnmørsposten. Partiet har dermed samme oppslutning som ved valget for to år siden.Samtidig går Arbeiderpartiet tilbake 3,9 prosentpoeng til 26,7 prosent på junimålingen.- Det er alltid deilig å gå inn i sommeren med vinden i ryggen. Jeg skal ikke late som at jeg ikke setter pris på gode tall, sier stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik (Frp) til Sunnmørsposten.Frp får en oppslutning på 22,6 prosent på junimålingen - 3,4 prosentpoeng mer enn i mai og 0,3 prosentpoeng mindre enn ved stortingsvalget i 2009.Høyre går også fram på målingen og er landets største parti med en oppslutning på 28,6 prosent, opp 1,9 prosentpoeng fra juni.Blant de øvrige partiene er det små endringer. Sosialistisk Venstreparti står helt stille med en oppslutning på 6,7 prosent, mens Senterpartiet får 4,7 prosent, fram 0,2 prosentpoeng.Kristelig Folkeparti får 4,5 prosent, et fall på 0,9 prosentpoeng, mens Venstre går tilbake 0,6 til 3,9 prosent på målingen. Rødt får med 1,1 prosent lik oppslutning som på forrige måling. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv