Frp-politiker stengte Facebook-profil

Kommentarer som «håper de drepte er innvandringsfiendtlige sosialister», fikk Frp-politiker Per-Willy Amundsen til å stenge Facebook-profilen sin etter terrorangrepene 22. juli.

Innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen i Fremskrittspartiet - Foto: Scanpix

- Facebook-profilen min er stengt inntil videre: Jeg ønsker ikke at den polariserte diskusjonen skal føres på min profil, sier Amundsen til nationen.no.Det var klokka 17.05 at stortingspolitikeren som er svært profilert i innvandringsdebatten, la ut følgende melding på sin statuslinje: «I dag er en mørk dag for nasjonen Norge. La oss håpe det ikke er mange drepte».Flere kommenterte utsagnet. Blant annet var det en som skrev: «Eller i det minste håpe at de drepte er innvandringsvennlige sosialister». En annen skrev: «Jeg tror svært mange skulle ønske at en av de to døde var statsministeren selv. Det er trist om uskyldige har mistet livet».Noen timer senere skrev Amundsen: «La oss vente med å trekke konklusjoner. Dette er uansett en tragisk hendelse hevet over smålig partipolitikk. Det er i stunder som dette vi alle bør stå sammen for frihet og demokrati, uavhengig av partipolitisk ståsted». Men de ytterliggående innleggene førte til at Fremskrittsparti-politikeren bestemte seg for å stenge siden sin.- Det er en avsindig kommentar, sier han om det mest ytterliggående innlegget.Han sier han verken kan eller vil følge med på Facebook-siden sin 24 timer i døgnet. (©NTB)