Gir uttrykk for sorg og solidaritet

Statsledere verden over fordømmer terroraksjonene i Norge og gir uttrykk for sorg og solidaritet med den norske regjering og ofrenes pårørende.

Angela Merkel - Foto: Scanpix

FNs generalsekretær Ban Ki-moon er «sjokkert» over terrorangrepene.- Han fordømmer volden og sender sine kondolanser til den norske regjering og ofrenes familier. FN står sammen med det norske folk i denne forferdelige stund, heter det i en kunngjøring fra generalsekretæren.USAs president Barack Obama mener hendelsene i Norge er en påminnelse til verdens land om hvor viktig det er å samarbeide i kampen mot terror.Norge deltar i NATOs krigføring både i Afghanistan og Libya, og generalsekretær Anders Fogh Rasmussen understreker at alliansen stiller seg bak Norge.- Vår solidaritet med Norge forblir fast. NATOs land står forent i slaget mot slike voldshandlinger.Tysklands statsminister Angela Merkel var også raskt ute med å fordømme angrepene i Norge, allerede før omfanget og omstendighetene var kjent.- Selv om årsakene bak denne umenneskelige handlingen fortsatt er uklare, er det klart at vi alle som tror på demokrati og fred må fordømme denne terrorismen som er umulig å rettferdiggjøre, sa Merkel.- Norges regjering og folk vet at Tysklands regjering og folk står i solidaritet med dem, sa hun.Frankrikes president Nikolas Sarkozy slutter seg også til fordømmelsene.- Jeg sender på dette dramatiske tidspunkt min dyptfølte sympati fra hele det franske folk til det norske folk, sa Sarkozy, som kondolerer ofrene og deres pårørende.(NTB)