Men pengefondet mener også at amerikanske myndigheter ikke skal kutte så voldsomt i budsjettunderskuddet som Obama vil og som politikerne nå krangler om.IMF vil heller at USA gradvis skal redusere pengebruken sin, for å unngå at tilliten til landets finansielle situasjon svekkes.President Barack Obama sa mandag at han vil avlyse noen pengeinnsamlingkampanjer foran valget i 2012, for å heller konsentrere seg om budsjett- og gjeldstakforhandlingene.De steile forhandlingene mellom Demokratene og Republikanerne trekker ut. Fraksjonene i Kongressen jobber fortsatt med hver sine spareplaner. Det er ennå ikke noe gjennombrudd i samtalene om sparetiltak for å unngå at USA misligholder statsgjelden.Hvis ikke gjeldstaket heves før 2. august går USAs statskasse tom. Markedet frykter det ikke skal bli noen avtale, og sentralbanksjef Ben Bernanke sier det vil være en katastrofe dersom ikke USAs betalingsevne sikres. (©NTB)