Intense gatekamper i libyske Brega

Libyske opprørere sier det er brutt ut intense gatekamper i Brega. Kampen om den Gaddafi-kontrollerte oljebyen er inne i sin fjerde dag.

Libyas president Gaddafi - Foto: Scanpix

- Det er nå nære kamper. Noen små grupper har kommet seg inn, men vi har fortsatt ikke kontroll over hele byen, sier Mohammed Zawi, opprørshærens militærtalsmann.Angrepet på Brega startet torsdag. Siden da er 13 opprørere drept og nesten 200 er skadet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Opprørerne hevder en rekke landminer og feller er satt opp rundt byen.Framstøtene på bakken har de siste dagene fått støtte fra NATO i lufta, som skal ha truffet en rekke militære mål, også utenfor hovedstaden Tripoli.Natt til søndag ble det hørt minst 13 kraftige eksplosjoner i hovedstaden ifølge en AFP-reporter på stedet.Samme dag talte Libyas leder Muhammar Gaddafi til tilhengere i Zawiyah, vest for Tripoli, hvor han lovte å aldri forlate Libya og ikke gi opp kampen mot «rottene».Den viktige oljeraffineribyen Brega, som ligger ved Middelhavskysten, har byttet hender en rekke ganger i løpet av de fem månedene borgerkrigen har pågått. Det skal nå befinne seg rundt 3.000 Gaddafi-soldater i byen. (©NTB)