Japan rammet av flom

Japan har bedt 180.000 personer nord for Tokyo om å komme seg unna. Store nedbørsmengder har ført til flom i flere områder, og fem personer er savnet.

Flom. Foto: Scanpix./AP

Byen Sanjo i Niigata-regionen har bedt alle de 104.000 innbyggerne om å dra til sentre for flomevakuering, skriver det japanske nyhetsbyrået Jiji Press. Sanjo ligger rundt 200 kilometer nord for Tokyo.- Vi har ikke fått rapporter om skader eller dødsfall, men vi oppfordrer innbyggerne til å evakuere så fort som mulig, sa talskvinne for byens myndigheter, Ayaka Hoshi.I regionens hovedstad Niigata har 72.000 mennesker blitt bedt om å evakuere. I naboregionen Fukushima, som ble hardt rammet av tsunamien i mars, ble alle innbyggere i byen Tadami bedt om å flykte. Det bor rundt 4.900 personer i Tadami.Til sammen er fem personer savnet etter å ha blitt tatt av vannet, sier Hoshi. Mer enn 70.000 husstander skal ha blitt rammet av strømbrudd i de to naboregionene