Kritiserer taus Reinfeldt

AUFs svenske søsterorganisasjon, SSU, kritiserer statsminister Fredrik Reinfeldt for å være taus om terrorangrepene i Norge.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

SSU undrer seg over hvorfor den svenske statsministeren verken har deltatt på noen av minnegudstjenestene eller på fredagens minnemarkering i Stockholm, der tusenvis av mennesker tente lys og mintes ofrene fra Utøya og regjeringskvartalet i Oslo.- Han var velkommen, sier SSU-leder Jytte Guteland til Aftonbladet.Dagen etter angrepene 22. juli holdt den svenske statsministeren en tale der han fordømte terrorhandlingene. I tillegg snakket han med statsminister Jens Stoltenberg på telefon dagen etter at angrepene fant sted.Ifølge Aftonbladet er det også alt, og avisen sammenligner blant annet med at president Barack Obama kom til den norske ambassaden i Washington for å undertegne kondolanseprotokollen.- Reinfeldt er opptatt på annet hold og har ikke hatt mulighet til å delta, sier Reinfeldts pressesekretær Markus Friberg.