Lyn og torden over Sverige

Deler av Sverige opplevde natt til fredag et forrykende uvær der det ble registrert over 12.000 lynnedslag.

Foto: Scanpix

Det er ikke meldt om personskader eller større materielle ødeleggelser etter uværet, men rundt 16.000 husholdninger på Gotland ble strømløse.Utpå morgenkvisten fredag hadde de fleste fått strømmen tilbake, men Gotlands Energi jobbet fortsatt med å utbedre feilen for de 500 siste.Meteorologene registrerte over 12.000 lynnedslag mellom klokken 22 torsdag og 3 natt til fredag.Uværet hadde da passert Gotland og trukket inn over områdene mellom Vänern, Vättern og Halland.Også i Bråviken-området og opp mot Gävlebukta og i Gästrikland flerret lyn over nattehimmelen.- Vi kan trolig forvente ytterligere 3.000-4.000 lyn når tordenværet fortsetter mot vest og nordvest. Men aktiviteten dempes utpå morgenkvisten før tordenværet dør ut, forteller vakthavende meteorolog Stefan Flodin ved SMHI.Myndighetene sendte torsdag kveld ut varsel om uvær for hele det sørøstlige Sverige, men dette ble trukket tilbake fredag morgen. (©NTB)