Mener euroens fremtid er sikret

Rådsmedlem i ØMU Ewald Nowotny mener fremtiden til euroen er sikret til tross for gjeldskrisen i eurosonen.

Euro-skulpturen utenfor den Europeiske sentralbanken i Frankfurt - AP Photo/Michael Probst

- Euroen oppfyller sin rolle og jeg ser ikke noe tvil rundt dets eksistens og en sterk fremtid til euroen, sa Nowotny, som også er sentralbanksjef i Østerrike til CNBC tirsdag, ifølge TDN Finans.Han gjentok samtidig at den eksisterende krisen er en gjeldskrise og ikke en eurokrise.Rådsmannen og sentralbanksjefen i Østerrike vedgikk under intervjuet at det rådet ulike risikomomenter i forbindelse med ny plan for Hellas. Men mente at en ny pakke likevel ikke bør lede til en situasjon med misligholder - fordi det vil ha alvorlige konsekvenser. Da spesielt med tanke på ESB, og sentralbankens evne til å akseptere gresk gjeld som sikkerhet, melder nyehtsbyrået.