Murdoch fraskrev seg ansvaret

Rupert Murdoch toet sine hender og fraskrev seg alt ansvar for avlyttingsskandalen da han møtte til grilling i Underhuset. Men mediefyrsten måtte tåle å bli tilgriset av en skumpai.

News Corps Rupert Murdoch - Foto: CC/World Economic Forum

En mann gikk til angrep på Murdoch med en skumpai midt under tirsdagens høring - en høring som mediemogulen sa han var sterkt påvirket av.- Jeg vil bare si én setning: Jeg har aldri følt meg så ydmyk i hele mitt liv, sa Murdoch, massemilliardær og eier av mediekonsernet News Corporation.Murdoch ble ikke skadd under opptrinnet, som ifølge britisk presse ble utført av standupkomikeren og aktivisten Jonathan May-Bowles. Men det skapte noen dramatiske øyeblikk i salen der sønnen James satt ved hans side.Også utenfor bygningen var demonstranter møtt fram for å demonstrere mot Murdoch.Blant dem var Allan Kenny (33). «Knus Murdochs onde imperium», med Murdoch avbildet som Darth Vader i Star Wars, og «Cameron må gå av!» var det klare budskapet på to plakater Kenny hadde meg seg.