- Murdoch løy for Parlamentet

James Murdoch, sønn av mediemogul Rupert Murdoch, beskyldes av tidligere News of the World-topper for å ha villedet det britiske parlamentet da han forklarte seg om avlyttingsskandalen.

News Corps Rupert Murdoch - Foto: CC/World Economic Forum

To tidligere ledere i avisen News of the World beskylder James Murdoch for å ikke ha sagt hele sannheten under høringen i det britiske parlamentet denne uken, skriver den britiske avisen Guardian.Tirsdag ble far og sønn Murdoch grillet i Parlamentet om sitt kjennskap til den omfattende telefonavlyttingen i tabloidavisen News of the World.Colin Myler, direktør i News of the World til den ble lagt ned for to uker siden, og Tom Crone, avisens juridiske sjef, anklager sønnen av aviseieren for å ha villedet komiteen.James Murdoch hevdet for mediekomiteen i Underhuset tirsdag at en mye omtalt e-post var blitt holdt skjult for ham. Crone og Myler motsier dette og sier de eksplisitt har fortalt Murdoch om e-posten. Denne e-posten var sentral i høringen, da den blir sett på som avgjørende bevis for at telefonavlyttingen ikke bare ble utført av en journalist.Styreformann i Underhusets mediekomité, John Whittingdale, sier til Guardian at komiteen vil be Murdoch klargjøre saken. Murdoch sier i en uttalelse fra hans selskap News Corporation at han står fast ved sin forklaring i Parlamentet. (©NTB)