Murdoch-sjef løslatt mot kausjon

Den tidligere toppsjefen i Murdoch-selskapet News International, Rebekah Brooks, ble natt til mandag løslatt mot kausjon, få timer etter at hun ble pågrepet av britisk politi.

Foto: AP

43-åringen var tidligere redaktør i tabloidavisene News of the World og The Sun, som anklages for å ha avlyttet telefonene til flere tusen privatpersoner.Ifølge en talsmann for Brooks troppet hun søndag frivillig opp hos politiet i London, som kort tid etter opplyste at hun var pågrepet, mistenkt for telefonavlytting og korrupsjon.London-politiet bekreftet natt til mandag at hun ble løslatt mot kausjon.- Hun ble løslatt mot kausjon rundt midnatt og skal møte opp hos politiet igjen i slutten av oktober, het det i en kunngjøring.I tillegg til å være en av mediemogul Rupert Murdochs høyest betrodde medarbeidere, er Brooks en venn av statsminister David Cameron.Etter planen skal den tidligere redaktøren møte i Underhuset tirsdag, sammen med far og sønn Murdoch, for å forklare seg om den ulovlige avlyttingen. (©NTB)