Næringsdepartementet sliter med nettilgang

Nærings- og handelsdepartementet har problemer med nettilgangen etter evakueringen fra Regjeringskvartalet til Innovasjon Norges lokaler.

Næringsminister Trond Giske. Foto: Finansavisen

- Vi er delvis på nett, men ikke alt er stabilt. Vi har ganske sprengt kapasitet, men systemet med hjemmekontor, Citrix, blir snarlig forbedret, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anne Cecilie Lund til NTB.Staben i departementet skal nå være fullt operativ i midlertidige lokaler hos Innovasjon Norge i Akersgata 13. Nærings- og handelsminister Trond Giske er imidlertid ikke særlig bekymret over problemene med nettilgang.- Vi er hos en underliggende seksjon av departementet som har logistikken som skal til for å jobbe. At det tar litt lengre tid å lete etter dokumenter bekymrer meg lite, sier Giske.Fredag var Giske på befaring på sitt kontor i sjette etasje i R4.- Det ser fryktelig ut. Kontoret bærer preg av kaotisk rot, nedblåste takplater, papir overalt, vannlekkasjer, røyklukt og knuste glassvegger og vinduer. Det er ikke så mange brannskader i vår etasje, men veggen på mitt kontor er borte, sa Giske på en pressekonferanse like etter befaringen. Bærende konstruksjoner skal være intakte.