Nettaktivister vil ødelegge manifestet

Nettaktivister har startet en kampanje for å få ødelagt Anders Behring Breiviks manifest for alltid.

Anders Behring Breivik slik han fremstår i manifestet som ble oppdaget lørdag, dagen etter bomben i Oslo og drapene på Utøya. Foto: Faksimile fra manifestet / Scanpix
Politikk
«Jeg ber om at du sprer denne boka videre til alle du kjenner», skriver terrorsiktede Breivik i innledningen til sitt manifest, som ble lagt ut på nettet kort tid før bombingen i Oslo og skytingen på Utøya fredag.Nå har en gruppe nettaktivister tenkt å gjøre akkurat det, men neppe på den måten Breivik selv hadde sett for seg, skriver den australske avisa Herald Sun.Aktivistene oppfordrer nettbrukere i hele verden til å ødelegge manifestet ved å lage manipulerte versjoner av det. Målet er at det til slutt skal finnes så mange versjoner at ingen lenger vet hvilken som er ekte.Ifølge aktivistene bør man forandre manifestet, tilføye «dumme ting», fjerne deler, manipulere bildene av ham, «gjør hva du vil».Deretter bør man ifølge aktivistene publisere materialet, spre det og hardnakket stå fast på at den forfalskede versjonen er ekte. (©NTB)