News Corp skal granskes også i Australia

Den australske delen av Rupert Murdochs mediekonsern, News Ltd, får harde spørsmål å svare på, sier statsminister Julia Gillard.

Gillards Labour-regjering har lenge vært kritisk til konsernet som dominerer det australske mediebildet, først og fremst med landets største avis, Daily Telegraph.- Når folk ser at telefonene deres er blitt hacket, tror jeg det får dem til å stille spørsmål også her i vårt land, sa Gillard onsdag.Selskapets australske sjef, John Hartigan, insisterer på at det ikke har skjedd noe galt i Australia, men han har likevel gitt ordre om å undersøke selskapets utbetalinger de siste årene.Murdoch-eide News Ltd har kontroll over 70 prosent av det australske avismarkedet, langt mer enn de 43 prosentene som News Corp har i Storbritannia. I tillegg har News Ltd store andeler i Sky News og Fox Sports og er ute etter kontrollen over Australia Network. (©NTB)