NFL-mekling nærmere løsning

Pengesultne eiere og spillere i amerikansk fotball skal nærme seg en løsning på lockouten som har truet hele kommende sesong i NFL.

Foto: Scanpix

Ifølge ESPN er partene i ferd med å forme en avtale, men fortsatt gjenstår enkelte vanskelige punkter å løse. Om forhandlingene skulle føre fram til et avtaleforslag, gjenstår det også for spillere og eiere å avgi stemmer for og imot.Konflikten dreier seg i all hovedsak om fordeling av ligaens store overskudd. I USA betegnes konflikten som en krangel mellom dollarmilliardærer og dollarmillionærer om fordelingen av en kake som er mer enn stor nok til begge.Lockouten i NFL har vart siden midten av mars. Det er første gang siden 1987 at ligaen har vært stoppet av arbeidskonflikt.NFL-sesongen skal etter planen starte 8. september. (©NTB)