Norge deltar på Krisemøte om sult i Afrika

Norge deltar mandag på det første internasjonale møtet etter terrorangrepet når bistandsminister Erik Solheims (SV) politiske rådgiver, Arvinn Gadgil, reiser til krisemøte om sulten på Afrikas Horn.

(Foto: Nils-Inge Kruhaug, NTB Pluss).
Politikk
- Det var en vanskelig beslutning om jeg skulle prioritere å reise når mange mennesker i min krets har mistet så mye i terroren, sier Arvinn Gadgil (SV) til NTB fra Roma, der han skal delta på et ministermøte i FNs matvareorganisasjon FAO om Afrikas Horn.- Men da jeg hørte statsministeren si at vi skal bli et enda mer demokratisk, åpent og menneskelig samfunn, skjønte jeg at det beste er å reise. Det dreier seg om tidenes kanskje største sultkatastrofe i Afrika, sier han.Gadgil forteller at han i sitt innlegg vil legge vekt på at selv om Norge er hardt rammet, er det desto viktigere å tenke på andre som er hardt rammet.- Fordi vi er i en nasjonal sorgprosess, treffer det enda dypere å høre om den enorme naturkatastrofen som er i ferd med å ramme Afrika. 10 millioner mennesker kan bli rammet av hungersnød, sier han.Ikke minst er det viktig etter terrorangrepet der gjerningsmannen ville ramme norsk solidaritet over landegrensene, å vise at Norge står solidarisk med dem som lider i andre verdensdeler, sier Gadgil videre.Ministermøtet som FAO har innkalt til, har som tema å samordne den humanitære innsatsen i tørkerammede Somalia og nabolandene og å få mer oppmerksomhet mot det som skjer der. (©NTB)