Ny supermåling for parti i kraftig medvind

De gode meningsmålingene fortsetter å rulle inn for partiet, som er kraftig på offensiven. Nå er de igjen Norges største.

Eksteriør Stortinget med løve-skulpturen i forgrunnen - Foto: Scanpix

Høyre posisjonerer seg som landets største parti mens Fremskrittspartiet faller mest på en meningsmåling som Norstat har laget for Vårt Land.Høyre går fram 1 prosentpoeng fra juni til juli og får en oppslutning på 28,8 prosent på Norstats måling for Vårt Land. Fremgangen plasserer Høyre foran Arbeiderpartiet, som går fram 0,7 prosentpoeng til 28 prosent.Fremskrittspartiet faller 2,4 prosentpoeng og får støtte fra 19,7 prosent av de spurte.Blant de øvrige partiene er det Senterpartiet som utmerker seg mest med en oppgang på 1,3 prosentpoeng til 6 prosent. Sosialistisk Venstreparti faller 0,2 prosentpoeng til 5,1 prosent. Kristelig Folkeparti øker sin oppslutning med 0,4 prosentpoeng til 5,2 prosent. Venstre får støtte fra 4,4 prosent av de spurte, en nedgang på 0,4 prosentpoeng. Rødt faller 0,4 prosentpoeng til 1,5 prosent.Hvis målingen hadde vært stortingsvalg, ville de rødgrønne partiene Ap, Sp og SV ha fått 67 mandater på Stortinget. Høyre og Fremskrittspartiet ville ha fått 84 mandater. (©NTB)