Nytt fall på Asia-børsene

Uttalelser fra Barack Obama bidrar til børsfall i Asia

Foto: AP

De flerste asiatiske børsene faller for tredje dag på rad etter at USAs president Barack Obama fredag uttalte at tiden er i ferd med å løpe fra oss når det gjelder forhandlingene om budsjettkutt og heving av gjeldstaket.- Tiden er åpenbart i ferd med å løpe fra oss. Så det jeg har sagt til medlemmene av Kongressen er at de i løpet av 24-36 timer må gi meg en følelse av hva planen deres er for å heve gjeldstaket og gjennom hvilke mekanismer, sa Obama blant annet på en pressekonferanse i Det hvite hus fredag.Samsung Electronics, Sør-Koreas største eksportør av forbrukerelektronikk er ned to prosent i Seoul. Den taiwanske mobilprodusenten HTC er ned 2,2 prosent i kjølvannet av en patentstrid med Apple. Amerikanske International Trade Commission mener HTC har krenket to Apple-patenter.Hang Seng i Hong Kong stiger 0,2 prosent, mens CSI 300 i Shanghai er ned 0,1 prosent. Kospi i Sør-Korea står i minus 0,7 porsent.Markedene i Japan er stengt mandag.Følg Asia-børsene her